BHI KFT., Miskolc

1 Vélemény
frissítve 2019. december 7.

Nyitvatartási idők

szerdaSze
8:00 – 16:00
csütörtökCs
8:00 – 16:00
péntekP
8:00 – 16:00
szombatSzoZárva
vasárnapVZárva
hétfőH
8:00 – 16:00
keddK
8:00 – 16:00
Nyitva.
Zárásig  4 h 4 min.
4 h 4 min

Leírás

A legegyszeruűb megoldás a nedves falak kiszárítására! Régi salétromos épületek teljes körű felújítása, szigetelése és salétrommentesítése.


Cégleírás
A régen épült házak többségénél hiányzik, vagy már elöregedett a falban lévő kátránypapír szigetelés. Ennek következményeképpen sok helyen tapasztalják az épülettulajdonosok, hogy már jelentkeznek a talajpárából eredő vizesedési gondok. A felszívódó víz oldja a talaj különböző rétegeiben lévő ásványi sókat, és magával viszi azokat a falazatba. A víz a párolgás során a sókat a vakolatba juttatja. Onnan a víz eltávozik és hátrahagy rengeteg ásványi sót. Miután a sók elveszítik a nedvességtartalmukat kiszáradnak, a száradás során a folyékony halmazállapotból szilárd lesz, ez egy kristályosodási folyamatban zajlik le (mint ahogyan a víz megfagy).
A kristályosodás térfogat-növekedéssel jár, és emiatt rendszerint elkezd peregni a vakolat és mállik a fal. A vakolatban feldúsult sóknak van egy rossz tulajdonsága: a levegő páratartalmát megkötik, amit a tulajdonos úgy tapasztal, hogy a vakolat felülete folyamatosan vizes. Ez főleg a téli időszakban intenzív, mert a fal csak befelé, a belső tér felé tud szellőzni és ez is növeli a levegő páratartalmát. A nedves falak többféle betegség kiváltó okai is lehetnek, pl. reumát, ízületi bántalmakat, asztmát, allergiát okozhatnak.
További gondot okoz még, hogy a nedves fal jó hővezető, és a belső levegő hőmérsékletét a falon keresztül kivezeti a szabadba, és ezért a lakástulajdonosoknak számolniuk kell a megemelkedett fűtési költséggel is. Technológiai sajátosságok: A szigetelést tartószerkezeti bontás nélkül lehet elvégezni Kicsi a helyszíni munka igénye, ezért más utólagos szigeteléssel összehasonlítva kedvező árú a rendszer A technológiához alapszolgáltatásként helyszíni részletes roncsolásos nedvességdiagnosztikai vizsgálatok tartoznak. A vizsgálatok ciklikusan ismétlődnek, így a megrendelő figyelemmel tudja kísérni az épület száradását A mérések másik előnye az utólagos korrekció, hibaelhárítás anélkül, hogy nagyobb műszaki probléma adódna.
Idegen nyelvű leírás
The bitumen-impregnated paper insulation in the walls is missing or is already overmature in most of the old buildings. As a consequence the building owners often discover humidity problems caused by strong soil evaporation. The absorbed water dissolves the mineral salts from the different soil layers, carrying them into the masonry. During the evaporation the water brings the salts into the plaster. The water then disappears from the surface, leaving a large quantity of mineral salts behind.
After the salts lose moisture, in the course of their drying their liquid state transforms into solid state, which takes place in a crystallization process (just as the freezing of the water). The crystallization brings about a volume increase and due to this the plaster begins to peel and the walls crumble. The salts accumulated in the plaster have a negative property: they adsorb the vapors from the air, a phenomenon, which can be observed by the owner through the fact, that the surface of the plaster is constantly damp. This process intensifies mainly in winter, because the wall is aired only inwards, which increases the air-humidity.
The damp walls can be the cause of many diseases, like rheumatism, arthritis, asthma, allergies. Another problem is that the damp wall is heat-conducting, producing thus great heat losses inside the house and the owners have to reckon with high heating costs
Kulcsszavak:
Szigetelés, Vízszigetelés, Szigeteléstechnika, Falszigetelés, Épületszigetelés, Épületdiagnosztika, Bontás nélküli szigetelés, Épület vízszigetelés, Épületfelújítás, Salétrommentesítés, Épület utólagos szigetelés, Elektromágneses falszigetelés, Nedvességdiagnosztikai vizsgálat, Régi épület felújítás, Salétromos vakolatjavítás, Salétromos épület felújítás, Épület párátlanítása
BHI KFT. a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

parasztház

, több mint 2 évvel ezelőtt

Nagyon kényelmes jó megoldást nyujtottak nekünk a szigetelés technologiájukkal nem sok munkával mégis igényes munkát végeztek viszonylag gyorsan amikor egy elég régi házunk szigetelés problémáját oldották meg profin.

Írjon véleményt a(z) BHI KFT. részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
Facebook
Twitter

Hasonló cégek a közelben

 1. Deák Ferenc U. 5.
  3516  Miskolc
  (46) 382 090
 2. Balassi Bálint Utca 22.
  3508  Miskolc
  (46) 555 369
 3. Szózat U. 9.
  3508  Miskolc
  (20) 919 3793
 4. Mésztelep Utca 1
  3508  Miskolc
  (46) 560 207
 5. Mésztelep U. 1
  3508  Miskolc
  (46) 369 374
 6. Nádas Utca 24.
  3508  Miskolc
  (46) 360 231
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete